cursussen Moluks-Maleis


De laatste jaren is er in Nederland een toenemende interesse in een taalcursus Moluks Maleis. De huidige cursussen worden veelal gegeven in plaatsen waar een Molukse wijk aanwezig is. Deze is vaak al maanden volgeboekt.

Om die reden heeft stichting Moluks Erfgoed, in samenwerking met drs. Mike Siegers, zelf een cursus Moluks-Maleis ontwikkeld.

De cursus is opgezet voor beginners en richt zich op een eenvoudig verstaanbaar maken en begrijpen van Moluks-Maleis. Er is geen voorkennis nodig

Dit voorjaar is de eerste cursus inmiddels door 16 cursisten afgerond. Hier zijn veel positieve reacties op gekomen en vragen van mensen die ook graag deze cursus willen volgen.

Eind september gaan we daarom starten met een nieuwe groep voor de Basiscursus Moluks Maleis. Ook starten we met de Vervolgcursus Moluks Maleis.

De cursussen zullen weer plaatsvinden in het Moluks restaurant Sana Sini aan de Thomsonlaan 67 in Den Haag.

Het maximum aantal deelnemers per cursus is 16, bij grote belangstelling voor de Basiscursus Moluks Maleis zal er ook in september een tweede groep starten. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de Basiscursus Moluks Maleis op dinsdag- en/of woensdagavond plaatsvinden.

Deze bestaat uit 10 wekelijkse lessen van 2 uur (inclusief pauze), de kosten zijn 225,00 euro per persoon (incl. lesmateriaal).

De eerste les zal starten op 20 september of 21 september. De reeks duurt tot en met 22 of 23 november.

De Vervolgcursus Moluks Maleis zal eveneens plaatsvinden op dinsdag- of woensdagavond en zal starten op 20 of 21 september. De kosten hiervan zijn nog niet duidelijk maar zullen waarschijnlijk ook rond de 225 euro bedragen. Het bedrag is o.a. afhankelijk van de kosten voor ontwikkeling van het lesmateriaal en het aantal deelnemers. Ondanks dat we geen subsidie krijgen, willen we de kosten zo laag mogelijk houden.

Op de website van Moluks Erfgoed en Sana Sini staat een link naar een inschrijfformulier.

U kunt zich vanaf vandaag inschrijven voor de cursussen. Begin september krijgt u dan bericht met meer details over de cursussen, data, docenten enz.

Voor vragen kunt u mailen naar taalles@molukserfgoed.nl of bellen met 06-53667517 Roberto Traxel.

Wij hopen u als cursist te mogen verwelkomen!

Stichting Moluks Erfgoed

Roberto Traxel