cursussen Moluks-Maleis


De laatste jaren is er in Nederland een toenemende interesse in een taalcursus Moluks Maleis. De huidige cursussen worden veelal gegeven in plaatsen waar een Molukse wijk aanwezig is. Deze is vaak al maanden volgeboekt.

Om die reden heeft de stichting Moluks Erfgoed, in samenwerking met drs. Mike Siegers, zelf een cursus Moluks Maleis ontwikkeld.

De cursus is opgezet voor beginners en richt zich op een eenvoudig verstaanbaar maken en begrijpen van Moluks Maleis. Er is geen voorkennis nodig.

In 2022 hebben inmiddels drie groepen de basiscursus afgerond, in totaal 36 cursisten. Ook is er in het najaar een groep van tien cursisten geweest die de vervolgcursus hebben gevolgd. Hier zijn veel positieve reacties op gekomen en blijkt er veel behoefte te zijn aan cursussen Moluks Maleis.

Om aan de grote vraag te kunnen voldoen hebben we inmiddels twee docenten die de cursussen geven (Mike Siegers en Anneke Ruff).

Daarom starten we in februari 2023 met de Basiscursus Moluks Maleis en met de Vervolgcursus Moluks Maleis. De cursussen zullen weer plaatsvinden in het Moluks restaurant Sana Sini aan de Thomsonlaan 67 in Den Haag.

Basiscursus

Vanwege de grote belangstelling voor de Basiscursus Moluks Maleis verwachten we met twee groepen te kunnen starten.  De basiscursussen zullen plaatsvinden op woensdagavond.

De cursus bestaat uit tien wekelijkse lessen van 18:30 tot 20:00 uur of van 20:00 tot 21:30 uur.

De kosten zijn 225 euro per persoon (incl. lesmateriaal).

De eerste lessen starten op woensdag 8 februari 2023.

Vervolgcursus 1 en 2

De vervolgcursus 1 en de vervolgcursus 2 zullen plaatsvinden op de dinsdagavond en starten op 7 februari 2023. Ook deze cursussen bestaan uit tien wekelijkse lessen.

De vervolgcursus 1 is van 18:30-20:00 uur en de vervolgcursus 2 is van 20:00-21:30 uur. De kosten hiervan zijn ook 225 euro per persoon (incl. lesmateriaal). Ondanks dat we geen subsidie krijgen, willen we de kosten zo laag mogelijk houden.

Op de website van stichting Moluks Erfgoed (www.molukserfgoed.nl) en Sana Sini (www.sanasini.nl) staat een link naar het inschrijfformulier

(https://molukserfgoed.nl/inschrijf-formulier/).

Voor vragen kunt u mailen naar taalles@molukserfgoed.nl of bellen met 06-53667517 Roberto Traxel.

Wij hopen u als cursist te mogen verwelkomen!

Stichting Moluks Erfgoed

Roberto Traxel